Yoga klasser tilbys på Georgia Museum of Art

For mange i Athen-samfunnet er Georgia Museum of Art en bygning de passerer på vei til noe annet. Men utover malerier, skulpturer og gjenstander museumshusene, en gang i måneden, finner du yogamatter nøyaktig stilt opp og klar for Yoga i galleriene.

Ideen om å slå sammen yoga, eller mindful praksis, og museer er ikke originalt til University of Georgia eller Georgia Museum of Art. Sarah Kate Gillespie, en tidligere kurator for amerikansk kunst på museet, bidro til å lette tillegg av yogaklasser i løpet av sin tid som instruktør i et lokalt yogastudio. «Jeg visste at disse tingene eksisterte, men jeg tror at inntil jeg ble mer involvert med [Five Points Yoga], hadde det bare ikke slått meg å nærme seg yoga i museet som et partnerskap,» sier Gillespie. Selv om ideen hadde blitt tatt opp et par ganger, visste ingen på museet hvor de skulle begynne å få arrangementet til å skje.

Faktisk syntes arrangementet å virkelig bare vises. «En av de tingene [Five Points] virkelig ønsket å gjøre var dypere engasjement med samfunnet, og jeg visste at vi på Georgia Museum of Art hadde sparket rundt ideen om yoga i galleriene i veldig lang tid,» sier Gillespie. Den første hendelsen var i januar 2018.

«Jeg tror alle ønsker noe annerledes ut av et museumsbesøk eller museumsopplevelse. Jeg ser yoga passe inn i det, sier kurator for utdanning Callan Steinmann. Siden ideen kom til å bli, har arrangementet blitt administrert av Steinmann og utdanningsavdelingen på museet. Hun er logistikkpersonen bak arrangementet, stiller opp instruktørene og plukker galleriet for den måneden.

Å bestemme hvilket galleri som skal være vert for arrangementet i er en blanding av hva som er mulig gitt utformingen av rommet og tenke på å bruke midlertidige utstillinger, sier Steinmann. «Vi vurderer: «Er denne kunsten interessant å se på når du gjør yoga?», sier hun. Steinmann liker også å forstyrre plassen på måter besøkende ikke forventer: Mens noen streifer rundt i galleriene – siden museet er åpent senere på torsdager – praktiserer andre yoga blant klær, fotografi og gjenstander eid av de to siste herskerne av Russlands Romanov-dynasti. Det var i hvert fall opplevelsen for yogier på alle nivåer under arrangementet januar 2019.

«Jeg elsker det fordi folk går ut av komfortsonen. Jeg er sikker på at det ikke er superduper hver dag for museet å tilby en yogaklasse rett ved siden av maleriene sine, og jeg underviser vanligvis ikke i et museum, og dere går vanligvis ikke på museet eller gjør yoga i museet, sier SJ Ursrey, en av instruktørene som ofte leder praksisen. «Jeg elsker virkelig når de har disse bisarre aktivitetene.»

Denne sammenslåingen av museum, yoga og kunst kan stamme fra institusjonen som bare prøver å utnytte sin plass mer effektivt og oppmuntre flere til å vandre i rommene før og etter hendelsene, men Gillespie sier museets andre arrangementer speiler en økende interesse for tankekroppsarbeid. «Det virket som en naturlig forlengelse å utvide det til yoga – en mer fysisk basert praksis», sier hun.

– Jeg har vært så spent og fornøyd med tilskuertallet det siste året, sier Steinmann. Til tross for en naturlig treg start i begynnelsen med å få ordet ut, har klassene vært konsekvent fulle gjennom hele skoleåret. Flertallet av deltakerne er UGA studenter, men hendelsene er gratis og åpne for publikum for alle erfaringsnivåer, selv om en billett er nødvendig på grunn av begrensningene for å ha en hendelse omgitt av verdifull kunst. «Vi vil at folk skal nyte å være i rommet og invitere dem til å oppleve museet på denne forskjellige måten, men vi må fortsatt vurdere gjenstander og sikkerhet for besøkende. også, sier Steinmann.

Yogatimer arrangeres den tredje torsdagen i hver måned fra 18.00 til 18.00 .m, med billetter tilgjengelig i resepsjonen.m fra kl. Matter er inkludert.

 

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *