Varm mat på Stripling’s, Chinese Duck på Fooks og en tur til Birmingham


FULL OPP: Det er svært lite som får meg til en restaurant raskere enn å høre det er på en bensinstasjon. Noen synes det er ekkelt. Jeg føler at resultatene taler for seg selv. Leien har en tendens til å være lavere og skapningen bekvemmeligheter likeledes. Maten er ikke fancy, men det overgår ofte forventningene som et resultat. En venn av meg fortalte meg nylig at Stripling’s General Store (4501 Monroe Hwy., i Bogart, 770-725-7772) var en noe vanlig stopp for henne på grunn av sin varme bar, og jeg hoppet på muligheten til å sjekke det ut. Tanken var å treffe opp T’s Corner, rett over Highway 78, også festet til en bensinstasjon, og sammenligne de to, men et skilt på døren der sier deli er stengt inntil videre.

Jeg gikk til og skrev om Stripling’s da den først åpnet, men jeg opplevde det mer som en butikk og mindre som et spisested. Det er fortsatt mer av den tidligere, selv om det faktisk har en bensinstasjon festet. Det er ingen steder å sitte og spise, noe som betyr at mange sitter på parkeringsplassen og spiser ut av en Styrofoam-beholder med plast gaffel. Når det er sagt, er det en overraskende mengde variasjon i tilbudene, som endres daglig. Ingenting er laget på bestilling, men på en gitt dag kan du få deg litt stekt kylling (fint, men lider litt av å henge ut under varmelampen), stekt okra, en haug med andre stekte ting som jeg unngikk fordi jeg skjønte at det kanskje ikke var så bra, kjøttpudding, noe som kalles «gulasj» som er mer av kjøtt / nudler / ost / grønnsaksgryte enn en lapskaus (ikke dårlig!), svartøyde erter, sautéed brokkoli, bakt makaroni og ost (også litt av en tommel opp), under-krydret smørbønner, OK kragegreener, potetmos og mer.

Alt er priset av pund, noe som kan gjøre det virke ydelig, men resultatet er en ganske god avtale, spesielt hvis du også ta en halv røkt kylling, som vil kjøre deg litt over $ 4, men er flavorful og kan lett slå ett måltid til to. Det er kjeks og pølser og grilling, samt en hel haug med mini gryteretter, supper og ting i kalde tilfeller som inkluderer ferdig laget smørbrød. Hvis du virkelig vil ha en kyllingsalat sandwich, kan du få en, men du kan gjøre det bedre andre steder, da den sentrale komponenten i denne lunsjvaren er både litt for glatt og for sukkerholdig.

Det finnes også flere typer pimento ost og noen svært velsmakende «krydret guacamole» kjeks (saltiner med litt intens smak støv som ikke er ekte avokado-ey, men er ekte nommable), samt alle de vanlige tingene du kan få fra Stripling’s: jerky, en kajillion typer pickles, Hoosier Girl kake av stykket, wilded-out Rice Krispie godbiter, hoop ost av den lille eller store hunk, gammeldags godteri og så videre. Stripling’s er åpen 06:00-20:00 Mandag til lørdag og formiddag til 18:00 søndag. (Den varme baren er ikke tilgjengelig søndager.) Ukentlige tilbud er kritisert av døren og tilgjengelig på butikkens Facebook-side hvis du klikker på «meny».

DUCK, DUCK: Jeg har visst om den kinesiske roast duck tilgjengelig fra Fooks Foods (2026 S. Milledge Ave., 706-208-8839) i 12 år, men hadde egentlig ikke bestilt det før ganske nylig. Logistikken så aldri ut til å fungere. Jeg var en dummy. Det er verdt litt innsats. Fooks tar bestillinger i butikken, og anda kommer inn annenhver uke, på en fredag. Du kan bestille en halv eller en helhet, og selv om sistnevnte er litt over $ 20, er det verdt det. Hvis du sannsynligvis vil bli skremt av det faktum at det definitivt fortsatt ser ganske ut som en and, vil du kanskje hoppe over det, men da vil du gå glipp av sin salte, fete, kjøttfulle godhet. Den leveres med null sider, så enten planlegger å lage litt ris og grønnsaker selv eller ta sjansene dine med den tilberedte mathyllen på Fooks, som er pålitelig velsmakende, men kan godt bli ryddet ut når du plukker opp anda.

BILTUR: Hvis du skulle finne deg selv i Birmingham, AL, Woodlawn Cycle Cafe (5530 første Ave. S, 205-224-4011) er 100 prosent verdt din tid. Åpent fra 07.00 til 15.00 hver dag, kan den ganske beskrives som en hipster kaffebar, komplett med en hylle som LP-en som for øyeblikket spiller vises på. Den har også litt utrolig deilig mat, hvorav mye er vegetarisk og som alle er laget av vakre, ferske ingredienser. Selv en minimalistisk tallerken ristet surdeigsbrød med olivenolje, salt og pepper vil våkne opp munnen din og fortelle deg hva du er inne for. Alt med greener eller egg (en stor del av menyen) er intens, godt krydret, imponerende og på punkt. Kjøkkenet er ikke redd for salt, men det vet også hvordan man lyser opp enkle ingredienser for å la dem bli nesten selvlysende i smaken. Du kan også ta med barna dine. Plassen er ryddig og moderne, men høyt nok til å drukne ut selv rambunctious små. Hvis det var i Athen, ville jeg gått en gjeng.