UGA Performing Arts Center starter første sesong under ny direktør

Denne uken starter University of Georgia Performing Arts Center sin 2018-19-sesong, som har en tidsplan full av populære artister, hvorav mange aldri før har prydet en lokal scene. Det nåværende programmet ble satt sammen av den nylig innleide direktøren Jeffrey Martin, som jobbet ved Brigham Young University i 10 år før han kom til UGA i november.

PAC sesongen åpner med en opptreden fredag, september 7 av Tony Award-vinnende skuespillerinne og musiker Renée Elise Goldsberry, av Hamilton berømmelse, og stenger ut kalenderåret med forestillinger av «American Idol» finalist David Archuleta og Emmy og Golden Globe vinner Jane Lynch. Andre som skal opptre denne sesongen inkluderer ukulele-spilleren Jake Shimabukuro, komponisten Max Richter som fremfører musikk fra «The Leftovers», den sørafrikanske korgruppen Ladysmith Black Mambazo, streng- og hiphop-gruppen Black Violin og mer.

Martin sier at målet hans er å bringe de som normalt ikke ville delta på en konsert inn i Performing Arts Center. For sitt første år sier han at han planla kunstnere som er godt kjent i populærkulturen for å trekke oppmerksomheten til alle studenter, ikke bare de som allerede er utdannet i hva senteret har å tilby.

«Selvfølgelig verdsetter vi de som regelmessig deltar på showene våre, men jeg føler at det er mange som ikke vet om oss», sier Martin. «Jeg prøver å tilby variert programmering som vil appellere til forskjellige smaker.»

Denne retningsendringen representerer et nytt utseende for Performing Arts Center. Bobby Tyler, PAC’s markeds- og medierelasjoner direktør, sier han ser frem til den kommende sesongen. «Det som er spennende med Jeff, er at han utvider programmet», sier Tyler. «Nå er det virkelig noe for alle.»

Tyler, som er den eneste ansatte som har vært på Performing Arts Center siden det åpnet i 1996, sier han trodde han ville gå videre til noe annet etter at senteret fant fotfestet. I stedet ble han fengslet av Athen og har bodd her i nesten 23 år. En del av hans beslutning om å bli var på grunn av mangfoldet av livsstil og måter å tenke han fant i byen.

«Vi har så mye å velge mellom i Athen, og det er derfor folk liker det her», sier Tyler. «Jeg tror Jeff så det, og det gjenspeiles i programmeringen hans.»

I tillegg til moderne folkekunstnere som Steep Canyon Rangers, vil PAC også være vert for verdenskjente klassiske handlinger, som Atlanta Symphony Orchestra og New York Philharmonic String Quartet.

Mens Performing Arts Center fungerer samfunnet som en kilde til utdanning og underholdning, er dens primære funksjon fortsatt å tjene som en performance hall for School of Music naboen. Senteret vil være vert for UGA Symphony Orchestra og UGA Hodgson Wind Ensemble denne sesongen, samt mindre ensembler og soloartister gjennom hele året.

«Da vi opprettet senteret, ønsket vi å gi elevene våre best mulig å utføre», sier Tyler. «Mange nasjonalt kjente ensembler har sagt at de høres bedre ut i konsertsalen enn de gjør i sin egen.»

Enten det er vert for verdenskjente klassiske artister, popikoner eller UGA-studenter, sier den nye regissøren at Performing Arts Center sin hensikt er å gjøre kvalitetsmusikk tilgjengelig for Athen-samfunnet. «Vi feirer elevenes talent samtidig som vi bringer verden til Athen», sier Martin. «Vi ønsker å berike samfunnets liv på en virkelig måte.»

 

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *