Uavhengig Baking Co. har blitt solgt (men ikke få panikk)


Da det åpnet for seks pluss år siden, var det klart fra starten at Independent Baking Co., i Five Points, var noe ganske spesielt: et bakeri som freste sin egen hvete, som ikke ga faen om cupcakes, som brydde seg dypt om den riktige måten å gjøre ting på.

Så, finne ut at det hadde blitt solgt til noen nye produsert noen hjertebank. Ro deg ned. Ting forandrer seg ikke mye.

Eieren Thom Leonard har hatt astma en stund, og det har bare blitt verre. Å være rundt mel i timevis om dagen hjalp ikke. Han begynte å tenke på å henge den opp. Kevin Scollo, i mellomtiden, opprinnelig fra Marietta og en baker med stints på NoMad, Bien Cuit og Great Northern Food Hall (alle i New York og med alvorlige navn vedlagt), var ute etter å flytte tilbake til Georgia. Chris Wilkins, fra Root Baking Co., i Atlanta, som en gang var i Independent, gjorde kampen.

Det tok litt tid å finne ut av detaljene – og på en stund mener jeg måneder. De måtte bekrefte at de var på samme side filosofisk, og det viste seg at de var.

Scollo er enig i at Independent ikke er vanlig og sier at New York ønsker at de hadde et bakeri som dette. Han er ikke ute etter å endre stemningen. Han vil fortsette å frese korn fra gode leverandører. Han er villig til å legge til noen månedlige tilbud, kanskje en cookie her og der eller en ny type laminert bakverk, kanskje litt te, men tanken er at den gjennomsnittlige kunden ikke vil merke en endring i det hele tatt.

Nøklene skiftet hender søndag. Leonard ser ut til å hvile og sier at han ikke planlegger å starte en ny bedrift når som helst snart, om i det hele tatt.

Liker du det du nettopp leste? Støtte Flagpole ved å gi en donasjon i dag. Hver dollar du gir bidrar til å finansiere vårt pågående oppdrag for å gi Athen kvalitet, uavhengig journalistikk.