Tradisjonell gaming trives i Athen, men Esports er på vei oppover

Blant Athens gaming publikum, er spørsmålet: Hvordan spiller du? Tradisjonelle spillere fyller hyllene sine med terninger og bokser i alle tenkelige størrelser og farger, mens generelt yngre elektroniske spillere samler kjøp og poeng på alle slags enheter. Begge typer spill har blitt stadig mer populært blant University of Georgia studenter og lokalbefolkningen.

«Spill er bra for alle,» sier Sean Holland, som har eid og drevet Tyche’s Games på Lumpkin Street, midt i UGA campus, siden 1997. Hans butikk spesialiserer seg på tradisjonelle brettspill, kortspill og rollespill (RPGs), i tillegg til å holde ukentlige arrangementer som tiltrekker seg et variert publikum fra området. Siden åpningen har Tyche’s jobbet tett med spillklubber ved universitetet, samt lignende grupper over hele Athen.

Holland sier at han i løpet av sin erfaring med å jobbe og skrive for RPG-bransjen gjennom årene har sett den vokse, krympe og deretter stabilisere seg igjen. Han beskriver sitt klientell som 30-40 prosent UGA studenter, og resten er lokalbefolkningen. Som en døende tradisjonell gamer, tror han «det vil alltid være et sted for å sitte rundt bordet med bare papir, blyant og terninger.»

Holland sier at butikken hans jobber for å få inn spillere som kanskje ikke passer til den typiske gamerformen. Mens lokalsamfunnet har vokst i form av mangfold og variasjon, sier han, «Gaming, tradisjonelt, har vært en veldig hvit-mannlig hobby, og det er en av de få tingene jeg finner plagsomme om det, er at vi ikke har helt brutt ut av det.»

Dragon Star Hobbyer, på Eastside, åpnet dørene for fem år siden med bare 20 brettspill. Eieren, Joe Teskey, en UGA-utdannet og tidligere parkeringsvakt, sier: «Vi liker å være stolte av å få folk til å føle seg inkludert.» Butikken hans fortsetter å vokse i spill, varer og kunder, nå kan skryte av mer enn 450 spill og hosting om 20 arrangementer hver uke, med noe for alle aldre.

Et av Dragon Star største fokusområder er samfunnsoppsøkende via donasjoner til skoler, biblioteker og lignende organisasjoner. Teskey undrer seg over hvor mye mer akseptert spilling er nå blant alle typer mennesker.

«Jeg tror det burde alltid ha vært populært. Det er bare folk er [nå som], ‘Å, kult, jeg kommer ikke til å gjøre narr av gutten spiller D & D nå.'» Han legger til at hans kundebase inkluderer et tverrsnitt av lokalsamfunnet som inkluderer leger, advokater, tenåringer og til og med UGA fotballspillere.

Med over 800 spill, er sentrumskafeen The Rook & Pawn et unikt lokalt spillområde. Lokalbefolkningen Tim og Carrie Kelly åpnet restauranten i 2015. Arrangementer for alle aldre og arrangeres hele uken, og arenaen tilbyr tradisjonelle klassiske brettspill sammen med nyere rollespill. Rook & Pawn har ingen skjermer eller TV-er, i et forsøk på å holde interaksjoner personlige og teknologifrie.

«Det er veldig analogt, og du må være veldig til stede», sier Tim Kelly. «Du gjemmer deg ikke bak noe, du er ikke på en skjerm, du snakker ikke gjennom en mikrofon. Det er bare deg og menneskene du er rundt bordet med.»

 

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *