Tacos for folket, og en ganske anstendig sandwichkjede


HUDDLE UP: Kanskje den eneste virkelige ulempen med Tacos los Plebes (3077 Danielsville Rd.) har vært den mindre synlige beliggenheten, inne i et lite supermarked festet til en bensinstasjon i nærheten av der Danielsville og Ila veier gaffel. På samme måte har ulempen med de mange meksikanske restaurantene som har okkupert det tidligere Huddle House på 645 Danielsville Rd. (samme gate, men mye nærmere midten av Athen) vært deres manglende evne til å tiltrekke seg et stort nok publikum til å fortsette.

Kombinasjonen av de to kunne løse begge sine problemer. Den virkelige fordelen med en Huddle House-bygning er den betydelige griddle som danner grunnlaget for kjøkkenet, og fyrene bak disken på Los Plebes er totale proffer på å jobbe det.

Det er ikke massevis av sitteplasser (selv om mer enn på det gamle stedet, som synes å være åpne helger fortsatt), spesielt hvis festen er større enn fire, men kjøkkenet vil ha maten ute raskt, noe som betyr at det kan håndtere en lang linje i registeret. Menyen er lagt ut over disken, delt inn i tacos, tortas, burritos, sopes, quesadillas og en seksjon for sider, flautas, tostadas og ting tilgjengelig helger bare (menudo, barbacoa). Det er betydelig repetisjon blant de ulike styrene, da de fleste av holderne er tilgjengelige med samme eller lignende fyllinger. Gå for ting som er sprø eller seared på griddle.

Også: spis raskt. Kjøttet på Los Plebes har en tendens til den fetere siden – cabeza, lengua – og hvis du ikke måke tacos inn i munnen din raskt, vil de ha en tendens til å synke. Delvis er dette fordi restauranten gir deg en ganske alvorlig hjelp i hvert par mais tortillas, fylt med koriander og løk og med noen reddik skiver på siden. Doser dem med enten den røde sausen eller den grønne sausen som sitter på bordene i klemmeflasker; begge er varme som.

Campechano tacos, som kombinerer biff og chorizo i dette tilfellet, er et høydepunkt. Tortas er enorme, men lette, vanskelig å løfte selv med to hender fordi de inneholder mange ingredienser, inkludert bønner. Burritos er mindre spennende, men like fett, med en schmear av refried bønner som kommer inn i hver bit. Sopes har alltid vært et høydepunkt på det andre stedet, og når noen bestiller dem, kan du høre oljeboblen som gal; det er litt vanskelig å komme gjennom dem med en plastkniv, men verdt innsatsen. Quesadillas er uventet gode, sannsynligvis på grunn av den fantastiske stekeplaten, og veggie er fullpakket med løk, sopp og paprika, alt tilberedt på grillen, deretter innkapslet i ost og kokt igjen.

Los Plebes har «nuggets de pollo» for kresen barn og drikke (Jarritos et al.) i en kjøler på baksiden av rommet. Du kan betale når du bestiller eller tar med sjekken opp igjen senere. I helgene kan du også bestille kjøtt ved pund for å ta med hjem og montere i dine egne kreasjoner. Restauranten tar kredittkort og er åpen for lunsj og middag hver dag unntatt onsdag.

DEWK NEWK ‘EM: Jeg kan gjøre min due diligence å treffe opp og skrive om hver kjede som åpner i byen vår og omkringliggende områder, men det betyr ikke at jeg er en stor fan. Når det er sagt, jeg skal gi Newk’s (1850 Epps Bridge Pkwy., 706-543-5700) sine rekvisitter. Opptar plassen som hadde vært Keba, kjeden ut av Jackson, MS gjør noen ganske anstendig smørbrød. Det føles som ekte mat, om ikke fantastisk, håndlaget, liten gård-støttende mat. Leter du etter en kylling salat sandwich? Du kan være litt glad for å finne en som legger til litt zip med kreolsk sennep. Rekepo’boy er ikke akkurat New Orleans, men det smaker ganske rent. «Q», laget med kylling, bacon, sveitsisk og hvit bbq saus, fungerer like bra. Du vil ikke føle at du ønsker å gi opp på mat etter å ha spist her.

Det er store salater, inkludert en med pent seared tunfisk, og en rekke supper hver dag, inkludert kylling tortilla, gumbo, lastet potet og mer. Det er pizza, som er bedre fra en pizza-fokusert restaurant, men er ikke dårlig. Du kan til og med få en blomkålskorpe. Makaronien og osten som er et forfremmet sideelement er mer kremet enn bakt, men Tippah County kaviar (en bønnesalat) føles sunn.

Det er en bar av fester som inkluderer pickle skiver, kapers, krutonger og brødpinner to til en pakke. Det er skiver av kake (karamell, jordbær, sjokolade) som har flere lag enn du noensinne vil lage. Og det er en grab-and-go seksjon i nærheten av døren hvis du har en alvorlig hast, inkludert proteiner klar til å legge til noe annet, smørbrød og mer. Er det den vanlige for myeheten av alternativer, designet for å behage alle som kan gå gjennom døren? Selvfølgelig er det, men det gjør en anstendig jobb på det behagelig, enten du er vegetarianer, glutenfri, jævla kresen eller bare vil ha et stykke kake.