Shelter Prosjekter: Et foto essay av karantene av Krishna Sharma


Shelter Projects er et nytt program organisert av The Willson Center for Humanities and Arts i samarbeid med UGA Graduate School, UGA Arts Council, Franklin College of Arts and Sciences og Flagpole. Dette programmet feirer graduate studenter og samfunnsbaserte kunstnere og utøvere som skaper meningsfulle refleksjoner om deres erfaring med dagens pandemi gjennom kunst og humaniora.

Når han ikke sporer migrasjonsmønstrene til kystsommerfugler for sin masterforskning ved UGA’s Warnell School of Forestry & Natural Resources, finner Krishna Sharma skjønnhet gjennom fotografering og poesi. For sitt Shelter Project, delt her nedenfor, har han laget et tekstet fotoessay av livet i karantene som spenner fra de tidlige dagene av skjerming på plass til de utbredte Black Lives Matter-protestene.

Flagpole: Fortell oss litt om din forskning på UGA’s Warnell School of Forestry and Natural Resources. Hvordan har pandemien påvirket dine akademiske sysler?

Krishna Sharma: Jeg er faktisk ment å være i feltet akkurat nå-på St. Catherine’s Island utenfor Georgia kysten for å studere sommerfugl migrasjon, men reise til øya har blitt suspendert på grunn av COVID. Dermed har jeg i stedet bodd inne og gjort et litteratursynteseprosjekt som riktignok ikke er så hyggelig som å telle sommerfugler på en øy som jeg skulle være. Fremtiden for min forskning er ganske kastet opp i luften nå, og det er definitivt en kilde til angst. Jeg kan kanskje ikke gjøre min sommerfuglforskning i det hele tatt, som jeg fikk et stipend for $ 3000 av American Museum of Natural History å fullføre.

Flaggstang: Hvilken rolle tjener fotografering i ditt personlige liv?

KS: Fotografering for meg er utrolig viktig. Det føles som det fanger en sannhet du ellers ikke kan se i virkeligheten. Jeg er ikke sikker på hvordan man best kan artikulere det, men jeg tror bilder er et av de mektigste kunstneriske verktøyene for å gripende fange et øyeblikk som ikke kan verdsettes fullt ut i den tradisjonelle tiden vi alle opplever. De oppfyller meg også personlig mye. For eksempel følte jeg meg nylig litt løsrevet og deprimert mens jeg var isolert under COVID, så jeg brukte kameraet mitt til å lage en selvportrettserie for første gang, fange nakenbilder av kroppen min, og det så fullstendig og fullstendig koblet meg til meg selv. Jeg ble litt sjokkert over hvor mye bedre jeg følte meg etterpå. Når jeg tar et bilde som snakker til meg, enten av en blomst eller meg selv eller en protest, fyller det meg med en kjærlighet og lidenskap for liv og menneskelighet. Det er litt klisjé, men det virkelig rushes meg over med en følelse av skjønnhet.

flaggstang: mange av dine bilder og dikt sentrerer seg rundt temaet kjærlighet. Hvordan vil du beskrive opplevelsen av å ha partneren din dobbelt som muse gjennom hele karantene?

KS: Å ha min partner i karantene ærlig var sannsynligvis for hyggelig gitt omstendighetene. Vi er et langdistanseforhold, og faktisk på grunn av COVID, ble et kort besøk sammen til en lang. Så, mens verden begynte å ta på seg en katastrofal atmosfære, var vårt personlige forhold virkelig ganske nydelig og kjærlig, da vi fikk tilbringe så mye tid sammen, noe som er en merkelig ironi. Dessverre måtte hun tilbake til Boston (hvor jeg er fra, hun er også en graduate student der), og så jeg har vært isolert i noen måneder her i Athen. Og det er definitivt vanskeligere å være langdistanse og isolert i en tid som dette. Du har rett i at hun er min «muse» skjønt; Vårt forhold inspirerte meg til å utgi en bok med kjærlighetspoesi, og hun har vært i sentrum for mange av mine fotografier. Jeg er vel håpløst romantisk.

Flaggstang: Ditt fotografi av uteksaminerte eldre som poserer for portretter foran buen, sidestilt med maskerte Black Lives Matter-demonstranter i forgrunnen, demonstrerer en sterk splittelse i Athen-samfunnet – og gikk helt viralt. Hvordan fikk det deg til å føle deg personlig? Hva håper du seerne vil vurdere når de ser dette bildet?