Shelter Prosjekter: Aaron Strand, «Her med meg»


Willson Center for Humanities and Arts, i samarbeid med UGA Graduate School, UGA Arts Council, Franklin College of Arts and Sciences og Flagpole magazine, har tildelt 34 mikro-stipender i sitt Shelter Projects-program. De $ 500 stipender støtte graduate studenter og samfunnsbaserte kunstnere og utøvere i etableringen av delbare refleksjoner om deres erfaring med dagens pandemi gjennom kunst og humaniora.

Artist Statement fra Aaron Strand: Nyheter, drømmer og sosiale medier innlegg blandes sammen for å danne en ny virkelighet: livet under ly-in-place. «Here With Me» er filmet, skrevet og redigert i løpet av de tre første ukene av COVID-19-karantenen, og inneholder ny originalmusikk av den Grammy Award-vinnende sangeren Cecile Mclorin Salvant.

Aaron Strand: Jeg gikk på high school ved Athens Academy og var veldig heldig å være involvert med et så flott dramaprogram under ledelse av Lorraine Thompson. Jeg ble uteksaminert fra NYU med en BFA i drama. Men da jeg kom inn i den profesjonelle handleverdenen, fant jeg ut at livsstilen er – hvordan skal jeg si?– helt jævla elendig. Så for seks år siden, min mor, Jena Johnson (som er en fantastisk insekt makro-fotograf her i Athen), la meg begynne å skyte videoer med hennes DSLR kamera, og jeg ble forelsket i det. Siden da har jeg startet mitt eget produksjonsselskap, Stranded Entertainment, som produserer kommersielle og dramatiske filmer. Jeg handler fortsatt, men mesteparten av min tid i disse dager er viet til å skrive, regissere og redigere.

Denne korte ble opprettet på en svært organisk måte. Da hele landet stengte, var jeg som de fleste: å sitte hjemme, besatt se på telefonen min og bli super deprimert. Så en morgen våknet jeg og det var et vakkert teppe av tåke over alt. Jeg tvang meg selv til å gå ut og bare begynte å skyte av skudd. (Filmbilder, ikke skudd.) Den ettermiddagen kom min gode venn Cooper Bucha, som spiller hovedrollen, bort og vi improviserte bare scener av hvordan våre liv og drømmer så ut. Derfra skrev jeg diktet og satte musikken til den dagen for skyting.

Flagpole: Fortellingen begynner med en omtale av at du ser din kone gå på jobb på sykehuset. Hvordan har det vært for henne å jobbe på frontlinjen?

AS: Ja! Min kone, Shub Agrawal, er indremedisin bosatt i Emory. Å si at hun er en inspirasjon ville være årets underdrivelse. Jeg mener, ditt første år med medisinsk bosted er vanskelig nok, men så kaste en global pandemi på toppen av 14-timers dager og si «lykke til?» Jeg mener, jeg er bare i ærefrykt for henne. Det har vært veldig vanskelig. Hun behandler COVID-pasienter hver dag. Men å se lidenskapen som hun og kollegene hennes bringer til sitt arbeid, har virkelig bekreftet min tro på menneskeheten. Pluss hun kommer hjem og liksom har energi og tålmodighet til å gi meg notater på mine små videoer … Det er vel det du kaller «gifte seg?»

Flaggstang: Sekvensen av videoer som deles rundt fire minutters merket fokuserer primært på selvpleie, yoga, hjemmetreningsøkter og ytelsesstrømmer. Hvilke aktiviteter har du funnet å være den mest nyttige for å opprettholde din mentale og fysiske helse i karantene?

AS: Den videosekvensen var alle bare venner av meg å sette ting på sosiale medier. Jeg syntes det var veldig inspirerende å se den kreative utgytelsen. Når det gjelder min mentale og fysiske helse, er jeg en jobb-a-holic … pluss en utvinnende alkoholiker, så ta mitt råd med en klype salt. Jeg jobber hjemmefra hver dag, og å opprettholde denne regelmessigheten har vært avgjørende for min forstand. I tillegg har Fuel Hot Yoga, som jeg har gjort reklame for tidligere, gjort en fantastisk jobb overgang til virtuelle klasser. Jolin Conine, eieren av Fuel, har jobbet så hardt for å lage en stor katalog av online videoer, og jeg gjør en om hver dag.

Flagpole: Jeg vil gjerne markere en annen video du har opprettet nylig, en musikkvideo for Terry J med MissAllieJoy kalt «8 Minutes and 46 Seconds.» Hvordan skjedde dette samarbeidet? Hvilken rolle ser du film og kunst som tjener under Black Lives Matter-bevegelsen?

AS: I juni deltok jeg mye i protestene, men jeg ønsket å bidra mer, så jeg la ut et innlegg på Instagram at jeg ville donere en musikkvideo til en svart artist som lager musikk om Black Lives Matter. Jeg ble satt i kontakt med Terry J og hans forlovede, MissAllieJoy, som nettopp hadde avsluttet denne sangen «8 Minutes and 46 Seconds» med musikkprodusenten Brady Dunn. Terry og Allie er begge veldig talentfulle og lidenskapelige kunstnere, skuespillere og lærere, så det var opplysende å samarbeide med dem på denne videoen som vi filmet i slutten av juli ved hjelp av, igjen, Cooper Bucha, som er den største samarbeidspartneren jeg noensinne kunne be om.