Punta Canas dominikanske herligheter, og frossen vaniljesaus i Grayson

VELKOMMEN TIL NABOLAGET: Nedleggelsen av Siri Thais opprinnelige Bottleworks-plassering (Eastside forblir åpen), etterfulgt av den raske åpningen og nedleggelsen av en annen thailandsk restaurant og deretter en lang periode med ledighet for plassen, ser ut til å bli en netto positiv. Punta Cana Latin Grill (367 Prince Ave., 706-850-8960) åpnet i september, og i stedet for noen generiske chips-and-guac felles, er en nydelig dominikansk restaurant med munter personale, et solrikt interiør, god mat og en full bar.

Hvis Athen har hatt en dominikansk restaurant, er det enten ikke springer til min hukommelse eller predates min skriving denne kolonnen, selv om vi har hatt puertoricanske og cubanske. Som mye latinamerikansk mat, er det stivelsesholdig, med sterkt flavored kjøtt og rikelig med bønner. Så ja, du kan få tacos på Punta Cana, samt empanadas, quesadillas og en cubansk sandwich, men det er andre ting å utforske også. Mofongo, for eksempel, er en mos av grønne plantains med rikelig med hvitløk, litt kjøttkraft og olivenolje. Tykkere enn potetmos, først virker det kjedelig, men noe holder deg tilbake til det, spesielt hvis du parer det med et av kjøttet eller med reker. (Veggie er også et alternativ.)

Bandeja tropisk, en slags sampler tallerken, er en god måte å prøve litt av mange ting, med ris, bønner, maduros (søte plantains, pent brunet og karamellisert), stekt egg, avokado, skiver av chicharron, noen deilig pølse mørk med spisskummen og andre krydder, tynt pounded biff eller kylling og en sidesalat. De dominikanske glidere, som er i forrett delen, er bare ett av elementene på menyen som gjør bruk av tostones (skiver, stekt grønne plantains) i stedet for brød. Tannplukket sammen med tykk skiver dominikanske pølse (liksom stekt bologna) og et stykke stekt bondeost, de kommer for varmt til å spise, men du kan prøve uansett, brenne fingrene og tungen i din iver etter å konsumere dem.

Noen ting kan minne deg betydelig om menyen på en annen latinamerikansk restaurant, Cali N Tito’s, og i de tilfellene gjør Cali N Tito sannsynligvis dem litt bedre. Den stekte yucaen på Punta Cana, for eksempel, er litt for tykk og stivelsesholdig. Smørbrødene er gode, inkludert en som er tilgjengelig som en lunsj spesial kalt en Riki-Taki (en biff patty med skiver løk, rå kål, stekt egg og avokado, pluss «Punta Cana saus»), men de er ikke så god som de på Cali N Tito’s, heller. De trenger med andre ord sausen sin. The Caribbean Wrap, som inkluderer ditt valg av kjøtt, salat, ris, bønner, mozzarella, paprika og løk, er litt av et rot og kunne trenge litt mer aggressiv krydder, men det er fortsatt en fin måte å få et helt måltid i et mel tortilla.

Det er betydelig mer å bestille: supper som endres daglig, en dominikansk pizza med tostones som base toppet med salami og rødløk, guava og kremost empanadas og stekt ris med skinke, egg og maduros. Det er en barnemeny, og utkast til øl starter på $ 3. Parkering er fortsatt litt skjerpende, men så lenge du vet nummerskiltet ditt, har du sannsynligvis det bra. Restauranten er åpen mandag til torsdag fra 11..m.–22.30.m fredag og lørdag til 23.00.m og søndag til 21.30.m.

SØTSAKER: Hvis du kjører hjem fra Atlanta på Highway 78, vil du kanskje stoppe i Grayson på Berens Frozen Custard (1132 Atlanta Hwy., 770-736-7762). Gjemt i et bemerkelsesverdig kjøpesenter ved siden av en fyrverkeributikk, tilbyr det et produkt som er sjeldent i Sør. Frossen vaniljesaus, i motsetning til de fleste iskrem, er laget med eggeplommer og innebærer en langsommere churning prosess som pisker i mindre luft, noe som resulterer i et kremet produkt som serveres ved en lavere temperatur. Berens har bare tre smaker: sjokolade, vanilje og en tredje som endres daglig, alle gjort friske hele dagen.

Du kan være kjent med fast-food-versjonen på Freddy’s, men denne, ingen shocker, er betydelig bedre. Hvis du leter etter en smak som ikke er tilgjengelig på en gitt dag, kan du sjekke saken fryser som har pakket halvlitere, hvor du kan finne svart bringebær sjokoladechip, krydret eple, gresskar pai, pistasj ananas og så videre. Eller du kan bestille en betong, i hovedsak en Blizzard, med ulike mix-ins, som en Grasshopper, med Andes mints, Oreos og mynte smak, eller en kombinasjon av vanilje vaniljesaus, jordbær, blåbær og bringebær eller, i inneværende sesong, en som sverger det blander seg i et helt stykke gresskar pai.

 

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *