Moderne klassikere: Starstruck, i blodet og flere lokale produksjoner

Starstruck: Beskrevet som «Star Wars møter «GLOW» som kvinnelige frihetskjempere kjemper for skjebnen til det frie multiverset,» Starstruck er en kvinnedominert, retro-futuristisk sex som hyller våre favoritt sci-fi klisjeer. Den ble skrevet av en Emmy-nominert såpeoperastjerne, Elaine Lee, som deretter gjorde den om til en tegneserieserie, i samarbeid med den anerkjente kunstneren Michael Kaluta, og ble en kritikerrost innovatør og trailblazer i feltet. Stykket, som har blitt hyllet for sin onde, absurdistiske, konvensjon-upending humor, debuterte Off-Off Broadway i 1980, da de fleste kvinner i sci-fi var jenter i nød eller gjenstander av den mannlige hovedpersonens ønske. I Starstruck kontrollerer kvinnene sin skjebne, og mennene er mer sannsynlig å trenge redning.

Mannskapet, ledet av fryktinngytende, hardtdrikkende kaptein Galatia 9 (Julia Roessing) med rom marine Brucilla the Muscle (Vivian Vaeth), en frigjort sexbot (Shannon Crawford) og mystisk søster Bronwyn of the Veil (Emily Myers), legger ut på et farlig oppdrag verdig «Star Trek», Galaxy Quest, Flash Gordon eller Spaceballs, med skjebnen til multiverset hengende i balansen.

Regissør Steven Carroll, kjent for sin top-notch iscenesettelse av science fiction og fantasy på Town & Gown Players (Neverwhere, She Kills Monsters, The Rocky Horror Show, Dr. Horrible’s Sing-Along Blog), har funnet en annen perle som passer perfekt til T & G og til Athen. Illustrator Tym Stevens anser universet av Starstruck som lik eller overlegen til The Sandman, Watchmen og The Dark Knight Returns, «fordi det var mer ambisiøs, progressiv, morsommere og subversive uten aggro-mannlig angst understreke dem. Det var for skarpe voksne med en følelse av undring og undergraving, for radikale frie ånder, for punk grrrls som var for unge til å vite om det ennå.» Tegneseriene utvider historiene som er introdusert i stykket, så se stykket først før du dykker inn i dem.

Starstruck presenteres av Town & Gown Players på Athens Community Theatre fredag 8 februar, lørdag 9 februar og torsdag 14 februar til lørdag 16 februar kl 8 p.m., med 2 p.m. matinees på søndager, 10 februar og 17 februar. Billetter er $ 12 – $ 20 og tilgjengelig på eller 706-208-8696.

I blodet: «‘Mitt liv er min egen feil. jeg vet at. Men verden hjelper ikke… Jeg tror ikke verden liker kvinner mye,» sier Hester La Negrita (Kasey Freeman), som bor under en bro i New York med sine fem barn av fem forskjellige menn, hvorav ingen fortsatt er på bildet. Hvordan oppdrar du barna dine til å få et bedre liv når du ikke har noe og samfunnet behandler deg som om du ikke er noe? Velferd pleide å få endene til å møtes, men «endene kom lenger fra hverandre,» forteller hun The Welfare Lady (Rachael Simpson).

Analfabeter, utnyttet og foraktet som et «ludder», beskrives Hester av Ben Brantley i The New York Times som en «bona fide siste-dagers tragisk helt, en lavere dybde Willy Loman, både kjører på plass og på vei mot selvdestruksjon». Hun gjør sitt beste for barna sine, men hun er klok nok til å vite at skjebnen neppe vil være snill mot henne.

Dramatikeren Suzan-Lori Parks er en Pulitzer-prisvinner som «ser ut til å gjenoppfinne formen med hvert nytt tilbud», ifølge Brantley. Han skriver glødende om In the Blood som et av Lori-Parks ‘velsignet uklassifiserbare verker», «sjangermuterende drama» og «varig friskt». Inspirert av Hawthornes The Scarlet Letter handler In the Blood om skyldfølelsen til de rundt henne like mye som Hesters egen: Velferdsdamen, mennene som bruker henne og svikter henne (Luis Omar O’Farrill, Brett M. Green), og hennes beste venn, hustler Amiga Gringa (Atalanta Siegel). De samme skuespillerne spiller Hesters barn også; «De er Hesters ‘skatter’, hennes ‘gleder’, men de er også fem sultne, flyktige, feral skapninger,» skriver Sara Holdren i New York Magazine. «Å se dem manifestert i store voksne kropper tvinger oss til å gjenkjenne hvor tungt de bærer ned på sin mor.»

UGA Theatre fortsetter sin tradisjon med å få inn en profesjonell gjesteregissør hver sesong, og Martin Damien Wilkins er et godt valg for denne produksjonen. Han er mottaker av Suzi Bass Award for beste regissør i 2018 og regisserte nylig et annet Parks-skuespill, Father Comes Home From the Wars, på Actor’s Express i Atlanta. Han jobber med et veldig sterkt cast- og designteam, så forvent en utmerket, kraftig produksjon og få billettene dine tidlig til dette intime rommet.

In the Blood presenteres av UGA Theatre på Cellar Theatre februar 15-16 og tirsdag 19 februar-lørdag 23 februar kl 8 p.m., med 2:30 pm.m matinees søndager, 17 februar og 24. Billetter er $ 12 – $ 16 og tilgjengelig på eller 706-542-4400.

 

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *