Løft hver stemme: ‘Steinete veien vi trod’ og flere kunstnyheter

Stony the Road We Trod: Reimagining Southern identitet gjennom perspektivene til afroamerikanske kunstnere, «Stony the Road We Trod» gjenspeiler kollektive vanskeligheter og endringer i en raskt skiftende kultur. Kuratert av Shawnya L. Harris på Georgia Museum of Art, trekker utstillingen fra en rekke tidsperioder for å skildre mangfoldet av opplevelser. Serien låner tittelen fra teksten til James Weldon Johnsons hymne «Lift Every Voice and Sing», og deler verker som reflekterer temaer om migrasjon og kulturarv, og sentrale øyeblikk i historien som Harlem-renessansen og borgerrettighetsbevegelsen.

En rekke interessante materialer vises i flere av verkene som er valgt for utstillingen. Amalia Amakis blendende «Twosome» er en samling av knapper, perler, vintage botaniske illustrasjoner, fotografier og andre funnet objekter. Inspirert av jazzens improvisasjonsegenskaper brukte Carl Christian ofte andre materialer på overflaten av sine malerier, som «Here Comes the Sun», hans portrett av Nina Simone iført ekte blonder. Den selvlærte kunstneren Archie Byron laget en pasta fra gunstock sagflis, lim og vann for å forme til teksturerte kunstverk, et medium som fysisk gjenspeiler grittiness av «Urban Living», en dynamisk scene som spenner fra barn på spill til en person som blir skutt av en pistol.

«Stony the Road We Trod» fremhever også arbeidet til South Carolina-kunstneren Leo Twiggs, som ble valgt som Larry D. og Brenda A. Thompson Award-vinner i 2019. Etter å ha blitt den første afroamerikanske studenten til å motta en doktorgrad i kunstutdanning fra University of Georgia, fortsatte han å lage kunstgradsprogrammet ved South Carolina State University. Ved hjelp av den tradisjonelle afrikanske fargingsprosessen av batikk, produserer han kunstverk som adresserer den urolige historien til Sør, som bruk av confederate flagget.

Emily Hogrefe-Ribeiro, assisterende kurator for utdanning, vil lede en omvisning i «Stony the Road We Trod» onsdag 27 februar kl 2 p.m. Utstillingen vil forbli på visning til søndag 28 april.

Hot Corner Mural: The Athens Cultural Affairs Commission har offisielt valgt den dominikanske-fødte, Miami-baserte kunstneren Elio Mercado for å fullføre det kommende Hot Corner Legacy Mural på en yttervegg av det historiske Morton Theatre. Mercado ble valgt gjennom en blind utvelgelsesprosess av et panel av lokale samfunnsmedlemmer som har tidligere eller nåværende bånd til Hot Corner etter at de har gjennomgått over 40 designforslag sendt til den nasjonale oppfordringen til kunstnere. Veggmaleriet, som har et budsjett på $ 24 000 finansiert av ACAC og National Endowment for the Arts, vil bli avduket under den årlige Hot Corner Festival i juni.

Mercado er en selvlært figurativ maler som også arbeider under pseudonymet Evoca1, og har over fem års erfaring med offentlig kunst og veggmaleriprosjekter. Et skuespill om det spanske verket «evocar», som betyr å fremkalle, taler hans moniker til hans generelle engasjement for å tenne publikums følelsesmessige bevissthet og øke bevisstheten om samfunnsundertrykkelse og ulikhet. Hans fotorealistiske veggmalerier, som vises i Guam, Abu Dhabi og over Sør-Florida, er uttrykksfulle og kraftige.

Krever offentlig kunst: Kunstnere som føler seg inspirert av Hot Corner-veggmaleriet, kan interessere seg for to andre kommende muligheter. ACAC søker for tiden faglige forslag og bilder for to separate offentlige kunstprosjekter ved nye anlegg som bygges på hjørnet av Cleveland Road og Callaway Drive: en på Cooperative Extension Service Building, og en på Fire Station 2. Fristen for å søke er fredag 15.

Art Walk: I tillegg til de nevnte oppfordringene til offentlig kunst, søker ACAC tilbakemeldinger fra samfunnet på sitt SPLOST 2020-prosjektforslag om å lage en Jackson Street Art Walk. Det foreslåtte prosjektet er utviklet mellom Hoyt og Dougherty Streets sentrum, og er tenkt å være en fotgjengerorientert promenade som viser permanente og midlertidige offentlige kunstverk. Kommentarer kan sendes inn online til fredag 3.

 

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *