Kunst fra kanten: Classic City Fringe Festival har musikk, historier, klovner og mer

Røttene til fringe festivalen ligger med Edinburgh Festival Fringe. I 1947 dukket en gruppe av flere små teaterselskaper opp i Edinburgh, Skottland i et forsøk på å kapitalisere på folkemengdene samlet til Edinburgh International Festival. Disse utradisjonelle utøverne opptrådte på festivalens «frynser» og fikk oppmerksomhet og ros. I løpet av de neste tiårene spredte ideen om en festival uten juryer eller sjangerbegrensninger seg over hele verden, og nå er det frynsefestivaler på alle kontinenter.

I Athen har vi Classic City Fringe Festival, et år langt samarbeid mellom lokale artister Marty Cronk, Megan Dunn og Mux Blank. Siden 2015 har CCFF gitt et uttak for utradisjonelle utøvere fra Sørøst og utover for å vise frem sitt brede utvalg av talenter. En eklektisk liste over kunstnere vil presentere utstillinger på årets CCFF, som finner sted 18 til 21 oktober på flere lokale arenaer, med mesteparten av handlingen som finner sted på Seney-Stovall Chapel på Milledge Avenue. (Se kalenderen og classiccityfringefestival.com.) Her er noen forestillinger å sjekke ut:

SIRKUS: Tordendrømere
Torsdag 18 oktober, 6:30-7 p.m., Seney-Stovall Chapel

En klovn handling som stammer fra Athen ‘dessverre snart-å-lukke Rubber Soul Yoga, Thunder Dreamers er høyt og stolt. Utsmykket i brannmenn hatter, bukseseler og klovn makeup, Thunder Dreamers spille horn og synge med en «oppgivelse av tonalitet på grunn av en overflod av følelse.» Som historien går på bandets pressemateriell og sosiale medier, det er stadig på rømmen på grunn av overdreven pushback fra en politimann som mener klovner ikke har rett til å utføre. Forutsatt at CCFF-showet deres ikke er innskrenket av politiet, er det sikkert en vill tid.

FILM: Athen, GA: Over/Under
Torsdag 18 oktober, 7:40-8:15 .m., Seney-Stovall Chapel

Den lokale filmskaperen Thomas Bauer vil presentere sin lang-gestating dokumentar om Athen musikkscene, Athen, GA: Over / Under. Fra og med som et prosjekt på WUOG 90.5 FM og til slutt forvandlet til en uavhengig bestrebelse for Bauer, ble Over /Under filmet sporadisk i løpet av syv år. På grunn av den utvidede karakteren av opptaket, fanger filmen Athen musikk på flere forskjellige punkter av sin siste evolusjon. For bedre eller verre, Athen har gått gjennom en rekke endringer siden 2012, og den ferdige versjonen av Over / Under er et unikt forsøk på å fange vekten og betydningen av denne endringen i sanntid.

Det er flere muntlige artister på årets CCFF, men to av notatet er Sarah Beth Nelson og Charlie Cromer. Nelsons «Heltinner»-serie fremhever kvinner fra gresk og romersk mytologi og oppdaterer sine historier for den moderne verden. Hun inkorporerer også personlige anekdoter og historier i sine forestillinger, noe som gjør ting kreativt engasjerende så vel som pedagogiske. Cromer, som er en alumnus av UGA’s fine arts program og har opptrådt siden han var barn, vil presentere et teatralsk talt ord stykke med tittelen «Forever Dead», som synes å være en slags fiktiv lovsang for «et kjæledyr du ikke visste du hadde.»

TEATER: Phantasmagoria
Fredag 19 oktober, 7-7:45 .m. & lørdag 20 oktober, 2-2:45 p.m., Seney-Stovall Chapel

Merket som «Orlandos originale steampunk historiefortelling tropp,» Phantasmagoria utfører intrikate sceneshow med dans, talte ord og dukketeater. Forestillingene er tydelig inspirert av og i direkte hyllest til verkene til Edgar Allan Poe, H.P. Lovecraft og andre gotiske skrekkforfattere. Hvert år designer Orlando-troppen et nytt show som skal debutere under Halloween-sesongen. Selskapets CCFF-opptreden vil imidlertid inneholde Phantasmagorias permanente Atlanta-tropp som utfører sin egen originale produksjon for første gang.

Jenette Mackie, medlem av rockebandet Rasputina, er for tiden på turné som Polly Panic. Asheville, NC artist utfører en slags cello-basert blanding av kammerstein og grunge som hun sier er inspirert av tidlig PJ Harvey og Tori Amos. Mackie er på cello og vokal, mens Caleb Beissert gir perkusjon backup. Sanger som starter som stille og reflekterende cellostykker eksploderer til en kakofoni av støy som grenser til hardcore punk. Mackies show inkluderer også «fysiske påfunn» for å matche musikken, noe som gir alt en uventet, men velkommen teatralsk stil.

 

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *