International Grill and Bar tilbyr Midtøsten-retter

RIS, RIS, BABY: Culinarily, Athen beveger seg fortsatt generelt i riktig retning, selv om det kan være vanskelig å se det når elskede steder som Ike & Jane lukke. Leien fortsetter å gå opp, kjeder har råd til det lettere, og ja, UGA-studenter verdsetter ikke alltid det ukjente over hva de er vant til i Nord-Atlanta-forstedene. Alt dette er sant. Det som også er sant er at vår bypalte fortsetter å ekspandere, om enn sakte og ofte druknet ut av umpteenth kylling franchise.

Bevis på dette kan bli funnet i den nye International Grill and Bar (1155 Mitchell Bridge Road, 706-850-1509), som jeg først forvekslet for en semi-generisk middelhavsrestaurant, men som viser seg å være persisk og er derfor en trailblazer for Classic City. Er det bedre persiske restauranter i en forstad til Atlanta? Det er bedre restauranter av nesten alle slag der, men de er også en time unna.

Plassert i bygningen på Mitchell Bridge Road som ble bygget som den andre plasseringen av Harry Bissett og siden da har vert en rekke restauranter, International Grill og Bar gjør sitt beste for å fylle plassen. Det er fortsatt en full bar nede, samt noen sitteplasser alternativer der nede. Klatre trappen, og du vil møte en haug flere boder, store bokstaver som staver «VIP» og et helt rom fullt av leker for å okkupere barna dine. (Det er også bord i det rommet, hvis du ikke vil ha dem ut av syne.)

Helgene er den beste tiden å gå, som det er først da at restauranten serverer noen av sine spesialiteter: en utmerket, smeltende øm sakte kokt lammeskaft med ris smaksatt med favabønner og store mengder dill; ghormeh sabzi, en urtebasert lapskaus laget med bønner, biff og bukkehornkløver, servert over ris; og «ukens overraskelse», en spesiell som endres regelmessig, men kan være et fint stykke laks, huden crusted over med urter og krydder, eller fesenjoon – en kylling lapskaus med granateple pasta og malt valnøtter- eller noe annet. Som kunder har reagert positivt, eierne synes sannsynlig å fortsette å utvide de mer eventyrlystne tilbud.

«Eventyrlysten» er et dumt ord å bruke, fordi iransk mat er ingenting om ikke imøtekommende, og mye av det er vegetarisk og / eller glutenfritt. Ris er hovedstivelse, og selv om International Grill and Bar ikke gjør den fantastiske parabolen kjent som tahdig som består av den skarpe, brune risen fast til bunnen av gryten, grundig fylt med fett, tjener den basmati med tomat, løk og safran, som du bør mose sammen. Ting i kabob delen av grillet, skjevt kjøtt har en tendens til å være mindre bra enn man håper, litt på den tørre siden, og i stedet for koobideh kabob (krydret kjøttdeig) kommer ut seirende, som vanligvis er tilfelle, kenjh kabob (prime mørbrad) er vinneren.

Det er noen tyrkiske retter spredt rundt menyen også, og alt som inkluderer aubergine- som mirza ghasemi, blant forrettene, en fantastisk røkt, stekt auberginepuré med tomater og hvitløk servert med pita – er verdt din tid. Den persiske pølsen, også i forrettene – merk at du kan velge tre for å lage en combo tallerken, en verdig ting å gjøre – er velsmakende, også, både lyse og kjøttfulle. Miss russisk potetsalat, laget med erter, pickles, majon og sitronsaft? Det er også her, som er ulike sesongens yoghurt, en barnemeny som til og med inkluderer ostepizza, en barmeny som ser ut som moro og et utvalg av desserter.

 

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *