Hva er gammelt er nytt igjen på Square One og Eden’s Cafe

DÉJÀ VU: Da jeg først skrev om Square One Fish Co. (1298 Prince Ave., 706-353-8862), for 10 år siden, var det på Thomas Street sentrum, hvor Hyatt Place nå sitter. Det jeg sa kokte ned til: «Hvis du finner ut hva du skal bestille, vil du ha et veldig godt måltid,» og det gjelder. De samme folkene driver stedet, så det er ingen overraskelse. De brukte noen måneder på å rive ut det meste av innsiden av P&M Army Store i Normaltown, male en gigantisk blå blekksprut over fasaden og skape et ganske fint interiør. Det er noen kapteinstoler spredt rundt, men for det meste leser det ikke som en sjømatskur, og menyprisene er på linje med en swankier type restaurant. Du kan forvente å betale i ballparken på $ 30 for en hovedrett, akkurat som på Chuck’s Fish, og hvis du planlegger å få noen forretter og noen drinker, er det ikke en billig kveld.

Noen ting er verdt prisen. Andre er mindre så. «Tunfisken på fire måter», som kommer på et åttekantet speil – nyanser av Vegas – er ganske underwhelming, forseggjort presentasjon til side, gitt at de fire måtene (sesam-crusted, poké, svertet og sitrus seared) er ikke så forskjellige i utførelsen. Hele yellowtail snapper escabeche er bedre, toppet med et helt rot av krydret syltet grønnsaker. Det vil imidlertid stirre deg i øyet, som du kanskje ikke liker. Pickley ting er en vanlig tråd og en styrke, vises som en garnityr på mange ting.

Charcuterie styret har noen fine ting på den, men ingenting av det virker laget i huset: fett pinner av lox; små, tynnbarberte floker av bresaola, prosciutto og flekk (sistnevnte er den beste); skiver av and; noen oster; og en fastkjørt papir. Det er en morsom måte å spise på, men den på The Expat er bedre. Stekte smelts, under forrett delen, er en herlig matbit, veldig lett panert og godt krydret. Du kan legge til malteddik hvis du vil, men de er så delikate at du egentlig ikke burde. Den røkt fisk dip, laget med wahoo, mahi mahi og amberjack, er muligens det beste på menyen, servert med smurt, herby toast poeng som begge er ganske dårlig for deg og ganske velsmakende.

Baren har et godt utvalg av øl og noen cocktailer, hvorav den ene inkluderer Figment kombucha. Restauranten er åpen for middag fra 16.30 .m. hver dag og gjør happy hour, inkludert matspesialiteter, fra 16.00 til 16.00 .m.

DÉJÀ VU: Bygningen på 1660 W. Broad St. som har vært en vegansk restaurant, et iskremsted, en varm doggery, flere grillplasser, en stekt fiskejoint og en kafé som konsentrerer seg om bevart mat, er en vegansk restaurant igjen, med åpningen av Eden’s Cafe (706-850-8501), som fakturerer seg selv som en plantebasert grab-and-go. Hamburger veggmaleriet er fortsatt der ved uteserveringen, men de refererer nå til det som en veggie burger, og båten fra den forrige leietakeren forblir også.

Kanskje grab-and-go er det rette trekket for et rom med et så lite spiseområde (noen stoler, noen utenfor benker). Eden’s Cafe har ikke et stort utvalg, men det den har er frisk, nøye laget og etisk, ned til komposterbar innpakning på smørbrødene. Alt unntatt dagens suppe og de varme drikkene er i en kjøligere, men det er en paninipresse tilgjengelig, hvis du foretrekker tempeh banh mi varmet opp.

Falafelen kan bli bedre andre steder i byen, men kjøkkenet gjør en fin jobb med sauser. Den banh mi er kledd med en sriracha lønn aioli (laget med veganaise), og sitron tahini saus som følger med falafel og tabouli er ganske herlig. Buddha nudler (Thai peanøtt ris nudler med squash zoodles, agurk, greener og en Szechuan chili olje) er ikke så god som de kunne være, delvis fordi spiraliserte «nudler» er ganske mye alltid skuffende, men Plant Power sandwich (skiver av stekt søtpotet, avokado, fantastiske pickles, kale og svart bønne hummus på solid multigrain brød) er veldig godt utformet. Noe av det er grøtaktig, men det er ting som motstår tennene dine også, og pickles motvirker vegetal sødme av de andre ingrediensene. Det er en god hummus plate også, med stekt hvitløk, soltørket tomat og spinat varianter (etter preferanse) sammen med den svarte bønnen.

Eden’s Cafe serverer kaffe og te og har kombucha på trykk, men det er også kalde drikker i kjøleren. Desserter, inkludert en tofu-basert sjokolade silkepai (god fylling, mindre god skorpe) og en fin gurkemeie-ingefær cookie, og salte bakevarer (noen scones som kan trenge litt lenger i ovnen) er på disken. Alle er så hyggelige som de kan være. Prisene kan virke litt brattere enn du ønsker, men mange ingredienser er lokalt hentet, og gode grønnsaker er ikke billig. Restauranten er åpen 10.m,-8 .m. Tirsdag til lørdag og 10.m.-4 p.m. Søndag (stengt mandag). Det tjener ikke alkohol.

 

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *