Fem nye filmutgivelser å vise fra ditt hjemmekino


Med kunsthus stengt, AMC lovende $ 0,15 billetter, og den uendelige diskursen rundt utgivelsen av Christopher Nolans Tenet, kan det føles som uavhengig eller ukonvensjonell kino har blitt druknet ut under pandemien. Heldigvis har det ikke vært mangel på gode filmer som kommer mot oss fra uventede kanaler, og spredningen av utgivelsesprosessen har gjort det enda viktigere å holde seg oppdatert. Her er en håndfull verdige nye filmer som er bredgitt siden COVID-19-utbruddet, sikker på å opphisse og informere deg, og holde deg underholdt hjemme.

John Lewis: Gode problemer

Good Trouble er en fantastisk dokumentar om et liv i politikken, og inneholder den avdøde kongressrepresentanten John Lewis som forteller mye av sin historie selv, adresserer kameraet og forteller om opptak av sitt eget liv. Regissør Dawn Porter hyller sitt liv og sin arv ved å la Lewis selv ta rampelyset, unngå det som kunne ha vært en kjeleplatedokumentar ved å unngå noen overflødige fortellinger til fordel for ideene og hendelsene som motiverte Lewis’ karriere. Som mange av filmene som ble utgitt under COVID-19-pandemien, har den en kvalitet på utilsiktet aktualitet, med både Lewis’ nylige bortgang og det kommende valget som kaster filmens innhold i et annet lys.

John Lewis: Good Trouble strømmer online gjennom Ciné Virtual Cinema.

Første ku

Forfatter-regissør Kelly Reichardt er ikke fremmed for forholdet mellom mennesker og dyr, og i likhet med hennes 2008-film Wendy og Lucy forstår hennes nyeste film den økonomiske spenningen som eksisterer i forholdet til våre firbente venner. First Cow fokuserer på et usannsynlig par venner som tøffer det ut på Oregon Trail på 1800-tallet, og filmen gir et tilgivende blikk på mennene som de må smugle en kumelk for å holde seg i live. Den naturalistiske stilen og diskré forestillingene setter deg på et sted mye jordnær og mindre tett enn din typiske periodestykke, og det er bedre for det.

First Cow strømmer på forespørsel gjennom alle de store VOD-plattformene.

Frøken Juneteenth

Debutfilmen fra Channing Godfey Peoples er en Texas-historie om familiespenning og ødelagte drømmer under oppkjøringen til en lokal festival. Premisset høres kanskje kjent ut, men Peoples snur det på hodet, og nekter noen cloying twee sjarm til fordel for å studere tredimensjonale tegn som er svette, ærlige og knapt å leie. Nichole Beharies sentrale opptreden er fantastisk, og gir liv til en mor hvis gode hjerte og feil dukker opp i like stor grad.

Miss Juneteenth strømmer på forespørsel gjennom YouTube Movies.

Hjemmelaget

Målløs rulling, droner som flyr, digital læring, forholdet sammenbrudd-det er greit der i åpningsminuttene av Homemade, en dristig Netflix antologi film opprettet under (og sentrert rundt) COVID-relaterte karantene. Disse kortfilmene kommer takket være lavbudsjettutstyr og enten internasjonale eller førstegangsregissører. Shorts som åpningen fra Ladj Ly, direktør for fjorårets Les Misérables, tar sikte på å fange de menneskene som ofte blir glemt i krisetider, mens et bidrag fra skuespillerinnen Kristen Stewart skildrer isolasjonens grusomheter. Stewarts kort er bleket, uklar og klaustrofobisk, og det oppsummerer mye av den sentrale sykdom som rammer alle i Hjemmelaget – for mye tid på nettet eller tilbrakt i mylderet av bekymring.

Hjemmelaget er tilgjengelig for strømming på Netflix.

Hun dør i morgen

Polymath-regissøren Amy Seimetz tegner på en smart premiss, et tykt humør og en lynchiansk sans for mørk humor, og skaper en enestående minimalistisk thriller av en liten håndfull elementer. Når hovedpersonen blir fiksert på sin egen forestående undergang, begynner hun å infisere andre mennesker med denne bekymringen, spre dødsideasjoner som et virus. Filmen har en fascinerende visjon om dødelig terror, følelsesmessige barrierer bryte ned og traumatiske minner spiller på loop. Mens det risikerer å veering til å være repeterende eller one-note, Bygger Seimetz en tilstrekkelig mengde frykt og intriger for å holde deg gjette hele veien gjennom.