Elinor Saragoussis lunefulle verden: Møt årets flaggstangguide til Athen Cover Artist


Årets cover av den årlige Flagpole Guide to Athens faller inn i kunstneren Elinor Saragoussis lunefulle verden, et sted hvor antropomorfe dyr, blåfargede mennesker og uncanny planter sameksistere under en smilende, buck-toothed sol. Etter å ha flyttet fra Denver for noen år siden, gjorde hun seg raskt til en stift av den lokale musikk- og kunstscenen, med nylige prosjekter, inkludert tredimensjonale installasjoner på både GlassCube på Hotel Indigo og Lyndon House Arts Center, samt oppslukende settdesign under Ad·verse Fest. Etter at hennes arbeid i detaljhandels- og tjenesteytende næringer ble innskrenket av pandemien – og mens de fleste galleriene ble midlertidig stengt – ble Saragoussi på en eller annen måte mer synlig enn noensinne i samfunnet.

«Pandemien har tillatt meg å skifte til å jobbe fulltid som kunstner. Jeg er i stand til å tilbringe hver dag i studio, men jeg har også tid til å administrere den logistiske siden av å være selvstendig næringsdrivende, som å søke på offentlige kunstprosjekter og tilskudd, planlegge fremover for store prosjekter og holde økonomien min organisert, sier Saragoussi. «Dette er en ny frihet som jeg aldri har hatt tid til før pandemien. Den ekstra mengden stille alene tid har vært så darn nærende og virkelig bidratt til å slappe av kaoset som vanligvis forbruker hjernen min.»

I løpet av de siste månedene har Saragoussi klart å konsekvent avsløre nytt bestillingsarbeid på et produktivt nivå, for ikke å nevne en jevn strøm av bedårende tresnittportretter. I april designet hun kunstverket for «ATHistory», en ny podcast produsert av Athens-Clarke County-regjeringen. I mai ble hennes illustrasjon av Rocksprings-nabolaget solgt på T-skjorter som en innsamlingsaksjon for Historiske Athen. I juni fullførte hun et stort filtarbeid for Shelter Projects, et minifellesskapsprogram lansert av Willson Center for Humanities and Arts for å finansiere kreative refleksjoner om pandemien. I juli var hun en av fem kunstnere i Athens Banner Project, et offentlig kunstprosjekt som distribuerte oppløftende bannere til 130 sentrumsbutikkfronter for å dele meldinger om robusthet og enhet. Senest avslørte Creature Comforts Brewing Co. en limited edition T-skjorte design og nye label kunstverk for sin Get Artistic øl, salg som vil støtte bryggeriets Get Artistic kampanje som fremmer plassere vedlegg ved å investere direkte i kunstsamfunnet.

«De offentlige kunstprosjektene og bestillingsarbeidet har holdt meg lykkelig overveldet og har presset meg til å utforske nytt territorium med arbeidet mitt», sier hun. «De større prosjektene har oppmuntret til bredere visjoner i min illustrerende kunst, for eksempel mer komplekse teksturer, fargepaletter og konsepter.»

I tillegg til å lage visuelle kunstverk, er Saragoussi en musiker som syng og spiller bass i et doo-wop garasjepopband kalt Baby Tony and the Teenies. Hun kan ikke utføre eller bestille show etter pandemiens nedstengning av barer og klubber, og lanserte The Cry Baby Lounge som et virtuelt performance-område som bruker YouTube Premiere til å være vert for tomånedlige presentasjoner av videoer tatt opp av de deltakende handlingene.

«I begynnelsen av pandemien var det veldig klart at musikere skulle slite. Ikke bare økonomisk, men på grunn av mangel på mulighet til å uttrykke seg og dele sin kunst, sier Saragoussi, som lanserte plattformen i mai. «Jeg har alltid vært så inspirert av tv og følte dette var en beleilig tid for å skape et prosjekt med en lignende stemning. Det har vært en drøm å bestille show uten regionale restriksjoner og å gjøre uavhengig musikk og DIY kultur mer tilgjengelig for mange forskjellige samfunn.

Av og til debuterer De nye musikkvideoene, som de av Immaterial Possession og Telemarket, The Cry Baby Lounge utvider en invitasjon til private hjem og kreative miljøer av utøvere. Det føles som å stille inn for en tur mellom stuer og bakgårder for å besøke Nicholas Mallis, Micheal Potter, Br. Lydian, O Key og Cicada Rhythm, og deretter teleportere over statslinjer for å se slike som Pearl & The Oysters (Los Angeles), Britt Moseley (Brooklyn) og Badekar Cig (Minneapolis). Hver episode oppfordrer seerne til å tipse utøverne og donere til en annen organisasjon, med tidligere mottakere, inkludert Nuçis Space’s Garrie Vereen Memorial Emergency Relief Fund, Project Safe, Trans Women of Color Collective, Shadow Support Network, Color of Change og Athens Mutual Aid Network.