AthHalf vil gå virtuell i 2020


AthHalf halvmaraton og 5K, opprinnelig planlagt for 24 oktober og 25, vil finne sted i et virtuelt format i år, med løpere sende sine tider til rase direktør.

«Vi var virkelig, virkelig håper vi ville være i stand til å være vert for AthHalf Half Marathon og 5K sammen i person i høst,» AthFest Educates administrerende direktør Jill Helme sa i en pressemelding. «Årlig disse hendelsene bringe sammen tusenvis av deltakere, frivillige, og ansatte til støtte for musikk og kunst utdanning for Athen ungdom.

«Men i å snakke med lokale og universitetstjenestemenn, som gir tilgang til kursene og hjelper oss med å administrere og bemanne kursene, ble det klart at de personløpene som planlagt ikke ville være mulig,» sa Helme. «Det virtuelle formatet hjelper oss best å beskytte helsen og sikkerheten til alle våre løpere, frivillige og ansatte i dette mest uvanlige året. Vi er så takknemlige for forståelsen og engasjementet til vårt sterke løpende samfunn som støtter AthHalf hvert år. Vi forventer å være sammen igjen personlig i Athen for 2021 AthHalf rase helg.»

AthHalf er en innsamlingsaksjon for AthFest Educates, en organisasjon som samler inn penger til kunst- og musikkutdanning og også setter på AthFest musikkfestival hver sommer.

Deltakerne kan fullføre en 23-mile halvmaraton eller 5K løp langs ruten de velger og sende inn sin tid innen 25 oktober for å motta en T-skjorte. Halvmaratonløpere vil også motta en medalje.

Arrangørene håper fortsatt å ha en slags «mållinje» arrangement for å feire løperne som fullførte løpet, sa Helme.

Registrering er åpen til 23 oktober og er $ 70 for halvmaraton eller $ 30 for 5K. Inntektene går til kunst- og musikkutdanningstilskudd til lokale skoler, ideelle organisasjoner og offentlige etater. For eksempel brakte fjorårets tilskudd musikerne Kishi Bashi og Linqua Franqua til Clarke County School District-forsamlinger og finansierte et David Hale-veggmaleri på Fowler Drive Elementary.